a

Toronyi harangozás: a bíróságon folytatódik a vita

Személyiségi jogi pert indított Balassa Péter jobbikos politikus Kovács György toronyi polgármesterrel szemben a harangozási ügyben. Csütörtökön tartották a perfelvételi tárgyalást a Szombathelyi Járásbíróságon.

Forrás: Cseh Gábor

Úgy tűnik, nem csitulnak a kedélyek Toronyban. A Balassa Péter és Kovács György közötti konfliktust új szintre emelte, hogy a jobbikos politikus személyiségi jogi pert indított a település polgármesterével szemben. Balassa szerint Kovács György megsértette a jóhírnévhez való jogát a „Hallod, milyen hangos a harang?” és a „Mi az, talán tűz van?” mondatokkal, illetve azok adott szövegkörnyezetben közlésével. Akkor, amikor ezek a kijelentések állítólag elhangoztak, a katolikus egyház szokásai szerint Konkoly István püspök halála miatt harangoztak hosszabban Toronyban (is). Balassa Péter – ügyvédje elmondása szerint – akkor még nem tudta, hogy a püspök elhunyt.

Csütörtökön Kovács György elevenítette fel, hogyan zajlott a kettejük közötti párbeszéd. Itt is megerősítette: igazat mondott, amikor Balassa Péter mondatait idézte a Vas Népe újságírója számára. Állítását közvetett módon tanúval is kívánja majd igazolni: az ügyben dr. Perger Gyula atyát kérte tanúként meghallgattatni.

Forrás: Cseh Gábor

Megtudtuk: Balassa Péter azért is sérelmezi a vaol.hu oldalon megjelenteket, mert társadalmilag nem elfogadott a harangozás ténye miatt felháborodni és ő egy keresztény értékrendet képviselő párt, a Jobbik politikusa. A perfelvételi tárgyaláson a keresztény értékrend kapcsán előkerült az a Jobbikra árnyékot vető ügy, amiben az egyik párttag, V. Anita egy másik párttagot erőszakoskodással vádol.

A Kovács Györgyöt képviselő ügyvéd hívta fel a figyelmet arra: Balassa Péter nem jelezte sehol, hogy őt sérelem érte volna, sem közösségi oldalán, sem más médiafelületen, pedig ez politikusként érdeke lett volna. Öt hónappal később indított személyiségi jogi pert 400 ezer forint sérelemdíjat követelve a toronyi polgármesteren. A Balassát képviselő ügyvéd szerint ugyanakkor ennek nincs jelentősége, hiszen megvan erre a jogi lehetőség, és annak elindítását nem kötik ezekhez a feltételekhez.

November 17-én lesz az első tárgyalás az ügyben, amiben Balassa Pétert is meghallgatják majd.

Forrás: vaol.hu

Közreadta: ViszkY

A toronyi kenyér sütőinél

Aki a Notre Dame-ban is orgonált: Tabajdi Ádám