a

Tanulj cirkuszt! Toronyban – A tányérforgatást, a buzogánydobálást is kipróbálhatták

Újabb foglalkozáson pillanthattak be a cirkusz misztikus világába a gyerekek a toronyi általános iskola tornatermében.

Kultúrstratégiai szervezetek, így a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ NKft., a Nemzeti Művelődési Intézet, a toronyi önkormányzat, a művelődési ház és az iskola együttműködésének köszönhetően jött létre a Tanulj cirkuszt! – cirkuszi készségfejlesztő program a településen – tájékoztatott Éles Krisztina, az NMI Vas Vármegyei Igazgatóságának igazgatója.

Az első foglalkozást decemberben tartották az iskola tornatermében, a másodikat múlt pénteken rendezték meg, nagy sikerrel. A Nemzeti Cirkusz képviseletében Hornyák István beszélt a felső tagozatos diákoknak a cirkuszvilág kulisszatitkairól, majd kipróbálhatták egyebek között a zsonglőrködést, a tányérforgatást, a buzogánydobálást, és akrobatikus elemeket is elsajátíthattak.

– A cirkuszra jellemző fegyelmezettséget, kitartást, pontosságot ismerhették meg a tanulók, akik nem csak helyből, hanem összesen tizenegy településről érkeztek – mondta el Éles Kirsztina, aki hozzátette: Toronyban Szabó Zsolt cirkuszpedagógus szakemberként vett részt a programon, aminek megvalósítását az önkormányzat kezdeményezte. A gyerekek nagyon-nagyon lelkesen fogadták a készségfejlesztő foglalkozást, amit a vármegyében más településeken is szívesen megvalósítanának. Cirkuszpedagógiai kurzusra ugyancsak lehet jelentkezni az NMI-nél – tudtuk meg.

forrás: vaol.hu

Közreadta: ViszkY

Luca, Luca, kitty-kotty

Közösségünk Kincsei vándorkiállítás