a

Önálló identitás, erős közösség

Hétvégén rendezték meg a Gazdag Gyula Általános Iskola tanévzáró ünnepségét, amelyen elbúcsúztatták az intézmény vezetőjét Fülöp István igazgatót. Az eseményen részt vett Hende Csaba, országgyűlési képviselő, Fodor István, tankerületi igazgató és Kovács György, Torony Község polgármestere.

Az ünneplő közösséget a leköszönő igazgató, Fülöp István köszöntötte. Beszédében elmondta, rendkívül nehéz év van az oktatás minden szereplője mögött. A pandémia okozta nehézségeket azonban tanárok és diákok egyaránt kiválóan legyőzték. Büszkén hivatkozott a legjobb képességű növendékekre és elismerően szólt a kiemelkedő munkát végzett pedagógusokról. A digitális oktatás új feladatok elé állította a szülőket, köszönetet mondott kitartó segítségükért. Elmondta, tizenhét kitűnő bizonyítvánnyal büszkélkedhet az iskola. Évértékelőjében kiemelte ebben a tanévben az ötödik évfolyam lett a legjobb minden mutató szerint. Az igazgató a legjobb diákokat jutalmazta, majd elismerően szólt a pedagógusok munkájáról. Megemlékeztek arról, hogy az intézmény egykori oktatója Nagy Ernőné nemrég vehette át rubindiplomáját. Köszöntötték Bakóné Kovács Klárát, aki vasdiplomát kapott a közelmúltban. Bíróné Szűcs Éva miniszteri elismerő oklevelet vehetett át.

Hende Csaba kiemelte, nehéz év van mögöttünk, a járvány mindenkit próbára tett. Kiemelte: köszönettel tartozunk a szülőknek és Torony község vezetőinek, hiszen példamutatóan nyújtanak anyagi támogatást az iskolának. Fontos, hogy a közel százharminc tanuló toronyi identitása megerősödjék, életreszóló barátságok köttessenek.

Az évzárón elbúcsúztatták Fülöp Istvánt, aki 1980-tól tanít az intézményben. Negyvenegy éves szolgálatát köszönte meg a képviselő, hangsúlyozta: az igazgató a hűség és az elkötelezettség példáját hagyta örökül.

Fodor István tankerületi igazgató kiemelte nagyszerű dolog, hogy egy megyei jogú város tőszomszédságában egy községi iskola ilyen erősen fenn tud tartani egy iskolát, a toronyiak önálló identitással, közösségi összetartással megerősítették és megtartották intézményüket. A tankerületi vezető miniszteri elismerő oklevéllel jutalmazta az igazgató munkáját.

Kovács György, a község polgármestere személyes hangú laudációban méltatta az igazgató munkásságát, majd bejelentette: Torony község nevében a Torony Község Díszpolgára címet adományozza Fülöp István leköszönő igazgatónak.

A rendezvényen elballagott a nyolcadik osztály, a kisebbek énekkel verssel tették színesebbé az ünnepséget.

Fotók: Vörös András

Közreadta: Toronyiránt.eu

Toronyiak hegyi zarándoklata

Elbúcsúztatták Fülöp István, iskolaigazgatót, aki interjút adott stábunknak (videóval)