a

Jótékonysági családi délutánt tartott az Aranypatak Kulturális Alapítvány

Negyedik alkalommal rendezték meg az alapítvány kulturális délutánját. A programon részt vettek a helyi civil szervezetek, jelen volt a község polgármestere, Kovács György is. A rendezvényen a településhez kötődő művészek léptek fel, a Gazdag Gyula Általános Iskola tanulói ünnepi műsort adtak.

Az Aranypatak Alapítvány 1998 novemberében jött létre. Célja a Torony község általános iskolájában tanuló diákok támogatása.  Az alapítvány közreműködik a tanórán kívüli szakkörök díjazásában, esélyegyenlőséget biztosít minden tanuló számára tényleges képességeik kibontakoztatására, jobb feltételeket biztosít a tanulók szabadidős tevékenységéhez, az egészséges életmódra neveléséhez, az iskolai műsorok megrendezésében, iskolai kirándulások, táborok támogatásában részt vesz.

Az elmúlt években több győztes pályázat tette lehetővé kilenc laptop, kilenc fejhallgató két projektor és három interaktív tábla beszerzését. Emellett közreműködtek különféle versenyek, a pályaorientációs napok és az erdei iskolák megvalósulásában.

A programon fellépett Kalló Zsolt Liszt Ferenc-díjas magyar hegedűművész, a Capella Savaria művészeti vezetője, zongorán felesége Kallóné Bertalan Andrea kísérte. Ezt követően az iskola énekkara következett, a harminc fős együttest Balatoniné Bertalan Nóra dirigálta. A kórus klasszikus művek mellett A Pál utcai fiúk musicalből is adott elő részleteket. Vasi táncokkal lépett a színpadra Fehér Levente és Fehér Boglárka, akik 2016-ban megkapták az Akikre büszkék vagyunk kitüntetést, amelyet az alapítvány kuratóriuma a 2006/2007-es tanévben alapított. Modern társastánc produkció is volt Kummer Zsuzsanna felkészítésével. A rendezvényen énekelt a toronyi Aranypatak Asszonykórus is, akik idén ünneplik fennállásuk huszonötödik évfordulóját. A kulturális program részeként az iskola versmondói léptek színpadra, őket Szenkovits Péter készítette fel, majd a tantestület elénekelte a Magyarország című dalt, Dupéré szerzeményét, amelyet Oláh Ibolya vitt sikerre.

Fotók: Szabó Zsolt

Közreadta: Toronyiránt.eu

A harangjáték védelmében – Beszédet mondott a polgármester a templomban

Programajánló – október