a

ImádomImádom

Negyedszázados az Asszonykórus

Alapításának huszonötödik évfordulóját ünnepelte szombaton délután az Aranypatak Asszonykórus Egyesület. Az együttes színvonalas műsorral állt a közönség elé. A rendezvényen jelen volt Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, a térség országgyűlési képviselője, a környező települések polgármesterei, és a falvak intézményvezetői is.

Hende Csaba személyes hangú köszöntőjében méltatta az Asszonykórus közösségteremtő munkáját. Kiemelte, hogy sok helyen látta már produkciójukat, amely egyszerre hat a szívekre és nyújt felhőtlen szórakozást a közönségnek. Elmondta: „az Aranypatak Oladba és Szombathelyre Toronyból érkezik, így minden, ami jó Oladban és Szombathelyen Toronyból jön, de mind közül a legjobb az Asszonykórus.”

Kovács György, Torony polgármestere távollétében az est házigazdája Szabó Zsolt, képviselő olvasta fel a polgármester köszöntőjét. A levélben elhangzott: 1996-ban kezdődött a kórus története, amikor egy lelkes kis csapat úgy döntött: kedvtelésből megtanul néhány szép dalt és saját örömére elő is adja azokat. Később egyre több lehetőségük adódott a bemutatkozásra, és a kórus a falvak rendezvényeinek állandó szereplője lett. Azóta számos díjat is nyertek, legutóbb közel kilencszázezer forintot egy pályázaton.

Az együttes az ország több tájáról származó népdalcsokorral állt a nagyérdemű elé, majd humoros könnyed számokat adtak elő, amelyeket ismert musicalek, filmzenék ihlettek. Így került repertoárra az Ének az esőben, és az Apácashow. A huszonötödik jubileumi rendezvény ünnepi vacsorával zárult.

Fotók: Vörös András

Közreadta: Toronyiránt.eu

Megérkezett az új bútor a Gazdag Gyula Általános Iskolába (videóval)

Az igazi gazdagság