a

Az ideális kerti parti kellékei

Nem lehet akkora szerencsénk, hogy a kertünk a tengerre néz, ahogyan azt a cikk kiemelt képén látjuk. Ne bánkódjunk ezen, hiszen még így a nyár végén, de akár őszi estéken is jól esik a szabadban vacsorázni, borozgatni, beszélgetni. Akkor is, ha kertünk egy kukoricatábla, országút, vagy zajos játszótér mellett van, esetleg a szomszéd sövénye mellett húzódik, és még az is áthallatszik, ha a pasas tüsszent egyet. Nem mindegy azonban, milyen bútort választunk kiegészítőként házunk elé.

Ma már trend, hogy a kerti bútor jellegében illeszkedik a kert növényzetéhez, stílusához. Ennek megfelelően előtérbe kerültek a természetes anyagok, elsősorban a fa, annak is rusztikusabb kidolgozású fajtája. Évente ugyan nem szokás a divathoz aktualizálni a kerti bútorokat, de azért vannak időtálló fajták és anyagok. Ma is lehet vásárolni például a műanyagból készült kerti székeket, asztalokat, amelyek nemcsak kedvező áruk miatt lehetnek népszerűek, hanem célszerűségük miatt is. Könnyű a tárolásuk, nem okoz gondot, ha eláznak, grillpartikhoz, mobil vendéglátáshoz ideálisak. Azért ha komolyabb és látványosabb kerti bútorra vágyunk, akkor válasszunk fából, vagy fautánzatból készültet: rattant, nádat imitáló megoldásokat, amelyek közül szintén sok a műanyag, de nem a klasszikus, fröccsöntött, kemény, fehér színű verzió.

Fontos a hatás és az esztétikum ilyenkor is. Az újabb trendek szerint a szokatlan, különleges megoldások is menők, mégha elsőre talán idegenkedünk is tőlük. Meglepően jó hatást érhetünk el színesre festett, félbevágott olajoshordókkal, amelyeket ülőkének használhatunk, de egy erős bevonatú, vízálló babzsák is üde színfoltja lehet a kertünknek, ráadásul kényelmes ülés esik rajta. Klasszikus megoldás a kovácsoltvas asztal székekkel, modern és hagyományosabb környezetben is nagyon jól mutat. A kényelmi szempont itt nem teljesen megfelelő, de párnákkal ezt meg lehet oldani. Nagyon szép, állandóan rögzített kerti ülőkéket lehet kapni magas kopásállóságú, légiesen öntött betonból, vagy éppen fémből készült, áttört háttámlájú, antikolt kerti padok is látványos megoldást jelenthetnek.

Bármilyen bútort választunk, fontos, hogy a látvány mellett mindig szempont legyen a kényelem is.

Fotók: gardenspa.hu, jysk.hu,
Kiemelt kép: rattanexclusive.hu

Közreadta: Toronyiránt.eu

Bemutatjuk a toronyi Szűz Mária neve templomot

A toronyi kenyér sütőinél